Revolut Betreedt Japan, zijn eerste niet-Engelssprekende markt

Japan is altijd welkom geweest in crypto en nu hebben twee grote crypto-bedrijven hun intrede gedaan op de Japanse markt. Een grote Europese crypto-vriendelijke handelsapplicatie, Revolut, kondigde op 8 september 2020 aan dat het zich uitbreidt naar het Aziatische land.

Het in Londen gevestigde bedrijf lanceerde zijn digitale bank-app in Japan, zoals Revolut in een tweet aankondigde. Op basis van een rapport van The Nikkei is Japan de eerste niet-Engelssprekende markt waarin Revolut zich heeft gewaagd. Het bedrijf opereert vanuit Londen, Engeland, en heeft naar verluidt wereldwijd 13 miljoen gebruikers. Het bedrijf is actief in Europese landen, Australië, de Verenigde Staten en Singapore.

De initiële uitrol van Revolut in Japan zal beperkt blijven tot internationale overboekingen en het beheer van geld in 23 valuta. Naar verluidt zullen de geregistreerde gebruikers ook een Revolut-debetkaart van Visa krijgen. Het bedrijf moet nog bevestigen of zijn cryptokredietdiensten deel uitmaken van de eerste lancering in Japan.

De intrede van het bedrijf in Japan komt kort nadat Revolut vorig jaar naar verluidt zijn verliezen verdrievoudigde; ondanks een aanzienlijke piek in het aantal nieuwe klanten. Nik Storonsky, oprichter en CEO van Revolut, verklaarde dat agressieve wereldwijde expansie de belangrijkste reden was voor de enorme verliezen van het bedrijf in 2019.

In oktober 2019 schetste Revolut zijn ongelooflijke plannen om uit te breiden naar 24 nieuwe markten; waaronder Japan, Australië, Singapore, Brazilië, de Verenigde Staten, Canada, Rusland en Nieuw-Zeeland.

Vandaag de dag is Japan een van de meest aantrekkelijke markten voor cryptogerelateerde bedrijven nu Revolut het land binnenkomt naast een andere grote cryptofirma. Een van de grootste cryptobeurzen, Kraken, kondigde op 8 september officieel aan dat het zijn activiteiten in Japan hervat nadat het eerder zijn diensten op deze markt had beëindigd in april 2018.

Investidor indiano perdeu mais de $3 milhões em fraude de carteira Bitcoin
SEC schliesst Unikrn für seine 31 Millionen Dollar 2017 ICO